QiWAVE®

QiWAVE is een baanbrekende, revolutionaire 360° methode, ontwikkeld door Mind The Voice. Deze innovatieve aanpak is een biofeedback systeem met 3D-technologie dat fysiologische biodynamica, energiemeridianen, psychosomatiek en non-verbale en verbale communicatie integreert volgens de Mind The Voice-methodiek. Deze zelfontwikkelde technologie stelt ons in staat om fysieke, mentale en vocale blokkades in realtime te analyseren én te corrigeren. QiWAVE vormt de wetenschappelijke validatie van de Mind The Voice-methode.

Waarom Qi en WAVE?

  • De term Qi in QiWAVE verwijst naar de klassieke definitie van vitale energie. Deze vitale energie beïnvloedt zowel de fysieke als mentale gezondheid. Blokkades in de energiestroom kunnen leiden tot asymmetrieën en onevenwichtigheden in mobiliteit en stabiliteit.
  • Maar Qi staat ook voor KI, oftewel kinetische energie—de energie die vrijkomt tijdens beweging, zoals we die kennen uit de sportwereld. KI is essentieel voor fysieke prestaties en het optimaal functioneren van de kinetische keten, waarbij grondreactiekrachten worden gebruikt om energie door het lichaam op te bouwen en over te dragen. Elke spieractivatie draagt bij aan de overdracht van energie door de kinetische keten, waardoor beweging en stabiliteit mogelijk worden. Spiergroepen moeten optimaal samenwerken om energie efficiënt door het lichaam te laten stromen, voor een optimaal welzijn van stem, lichaam en geest.
  • De term WAVE symboliseert de constante doorstroming van zowel Qi als KI in het lichaam. Tegelijk verwijst WAVE naar sound waves, omdat QiWAVE de stem direct koppelt aan lichaam en geest. De stem fungeert als een barometer voor je fysieke en mentale welzijn. Door een diepgaande analyse van de stem kunnen onderliggende, vaak onbewuste blokkades in het lichaam en de psyche aan het licht worden gebracht. Dit biedt de mogelijkheid om deze blokkades niet alleen te identificeren, maar ook gericht te behandelen en te verhelpen.
  • De term WAVE verwijst ook naar de gedetailleerde analyse van de stem, met als doel specifieke stemkleuren beter te begrijpen en te trainen. Door gebruik te maken van formantentraining en realtime biofeedback van zowel lichaam als stem, kan de stem worden gestabiliseerd, stemproblemen in kaart worden gebracht, en het stemkleurenpalet verder kan worden uitgebreid.

BOEK NU JOUW QiWAVE SESSIE

Ontdek hoe realtime biofeedback en geavanceerde technologie je prestaties optimaliseren en blokkades verhelpen voor duurzame resultaten.

IMPACT

  • Realtime biofeedback: van zowel lichaam als stem maakt het mogelijk de stem te stabiliseren, stemproblemen nauwkeurig in kaart te brengen, en het kleurenpalet van de stem verder te verbreden en optimaliseren.

  • Kinetische keten: Optimalisatie van de energietransfer in de kinetische keten, wat zorgt voor verbeterde beweging, stabiliteit en stemkracht.
  • Vocal Frequency Mapping: Analyse en optimalisatie van stemfrequenties in realtime, gericht op het begrijpen en trainen van stemproblemen, stemstabiliteit en het uitbreiden van het stemkleurenpalet.
  • Formantentraining: Training gericht op het optimaliseren van formanten—de versterkingsgebieden van specifieke frequenties in de stem die de klankkleur en resonantie bepalen. Door het nauwkeurig trainen van deze frequentiegebieden, wordt de helderheid, projectie en flexibiliteit van de stem vergroot, wat leidt tot een krachtigere en rijkere stem zonder overbelasting of stemvermoeidheid.
  • Posturale Optimalisatie: Verbetering van houding door het optimaliseren van lichaamshouding en spierbalans, wat essentieel is voor een efficiënte ademhaling, stemproductie en het vrijmaken van energieblokkades in zowel lichaam als geest.

  • Psychosomatische Integratie: De interactie tussen mentale, emotionele en fysieke processen, waarbij mentale blokkades en emotionele spanningen in het lichaam worden opgespoord en verholpen. Dit verbetert de energiestroom in het lichaam, wat resulteert in een vrijere vocale expressie, betere fysieke prestaties en een verbeterde balans tussen geest en lichaam.

  • Asymmetriecorrectie: Identificatie en correctie van asymmetrieën en onevenwichtigheden in mobiliteit en stabiliteit, wat leidt tot een efficiëntere bewegingsdynamiek en een betere ondersteuning van de stemprestaties en mentaal-emotionele balans.

“Tiffany redde me niet alleen van de angst dat mijn stem de volgende shows niet zou halen, maar gaf me ook de kracht om te visualiseren “I’m worthy of my power as a performer”. Het wonder dat ik nodig had om stress en angst te verminderen en mijn stembanden in power muscles te veranderen…”

“Eindelijk een zangcoach die luistert naar wat ik als artiest nodig heb! Na al die jaren heb ik eindelijk iemand gevonden die me helpt mijn stem en mijn lichaam echt te leren kennen, zodat ik de beste versie van mezelf op het podium kan geven.
Met Tiffany wordt je zangtechniek op maat gemaakt en leer je echt verbinding te maken tussen lichaam, geest en stem.”

KATIA BERLINGIERI

“Mind The Voice! Waarom ben ik niet eerder gegaan?! Niet alleen mijn zang is verbeterd, maar ik ben ook gecoacht op zoveel verschillende vaardigheden. Van vocal coaching tot songwriting sessies tot performance coaching. Elke sessie met Tiffany is uniek en afgestemd op mijn specifieke behoeften van op dat moment.”

JELLE VAN DAEL, POP ELECTRO ARTIST

“Voor Mind The Voice kiezen was de beste beslissing die ik ooit heb genomen voor mijn stem. Tiffany leerde me veel technische oefeningen om te kunnen zingen zonder mijn stem te verliezen. En ook over hoe ik mijn geest en lichaam kan ontspannen om de juiste noten te kunnen raken zonder moeite. Zingen met deze methode is een geweldige ervaring.”

“Tiffany laat je geloven in je eigen kracht. Ze laat je zien dat je nog sterker bent dan je ooit had gedacht en geeft je zelfvertrouwen een boost. Bovendien geeft ze de beste stemmassages om body, voice & mind met elkaar te verbinden.”

OLIVIA TRAPPENIERS, MUSIC ARTIST

“Ik heb eerder met verschillende andere vocale coaches gewerkt en ik moet zeggen dat de manier waarop Mind the Voice vocale technieken combineert met mindset-oefeningen en fysieke performance, zonder enige twijfel de best mogelijke manier is om zangers in elk genre te coachen.”

JOE VAN AUDENHOVE, ARTIST, EVIL INVADERS

“Ik zing al jaren maar sinds ik gecoacht ben door Tiffany zag ik mijn potentieel enorm groeien in een immens korte tijd. Ze zoekt de oefeningen die voor jou het beste werken om mijn techniek maximaal te stimuleren, want ze gelooft niet in grenzen. Ze geeft je mindset een boost. Ze zorgt ervoor dat je lichaam ‘performance-ready’ is en selecteert de oefeningen die het beste bij jou als vocal performer passen, zodat je van je zwakke punten sterke punten maakt.”

SINAY BAVURHE, SINGER FINALS THE VOICE VAN VLAANDEREN

“Tiffany is zoveel meer dan een vocal coach. En daar is ze waarschijnlijk de beste in!
Ze ziet hoe lichaam en geest moeten samenwerken om van jou de beste zanger te maken die je kunt zijn en werkt daarnaartoe.
Zij is degene die ik bel als ik dat momentje van paniek heb, dat we allemaal kennen als zangers.
En dan doet ze haar magie en laat je beter zingen dan voorheen.”

‘Tiffany’s lessen zijn een perfecte balans tussen het correct gebruiken van de stem en het trainen van de mindset. Ik heb mijn stem altijd maar in beperkte mate gebruikt, maar met de Mind The Voice methode kan ik nu veel meer uit mijn stem halen. De mix van knowhow, toewijding en winnaarsmentaliteit van Tiffany is ideaal voor mij.”

“Zingen is niet alleen techniek, de holistische benadering van Tiffany heeft me geholpen om aan chronische hyperventilatie te werken, wat leidde tot een groter bereik en controle van mijn stem. Oh, en ze is ook erg leuk, dat helpt altijd om meer op je gemak te zijn terwijl je reikt naar hoge noten waarvan je dacht dat je ze niet kon.”